
Isoleren met schapenwol is niet alleen beter voor het milieu, het is ook een heel goed bio-based isolatie materiaal. Het isoleert niet alleen thermisch maar ook akoestisch, zelfs in vochtige omstandigheden. Dus, niet vreemd dat wij voor de isolatie van ons dak hebben gekozen voor schapenwol.
Eigenschappen
Schapenwol is een thermisch/akoestisch isolatiemateriaal . Het bestaat voor 100% uit de technisch hoogwaardige dierlijke vezel keratine (schapenwol) en bevat geen chemische bindmiddelen, brandvertragers of andere toevoegingen.
Schapenwol is een hernieuwbare en ecologische grondstof, waardoor het minimaal milieubelastend is. Aanbrengen doe je zonder speciale kleding en er gelden geen bijzondere verwerkingsrichtlijnen.
Wol heeft de eigenschap dat het bij een hoge relatieve luchtvochtigheid waterdamp kan opnemen
om vervolgens bij een lage luchtvochtigheid deze waterdamp weer af te geven aan de omgeving.
En wol is waterafstotend.
Ondanks dat schapenwol waterdamp in gasvorm opneemt heeft dit proces nauwelijks invloed op de isolatiewaarde. Daardoor kan in veel gevallen veilig dampdoorlatend (na-)geïsoleerd
worden, zonder vocht- en schimmelproblemen te veroorzaken.
Voordelen:
- Duurzaam & natuurlijk
- Damp-open
- Brandvertragend
- Verbetert het binnenklimaat
- Efficiente vochtregelaar
- Reduceert risico van vocht en schimmel
- Makkelijk te verwerken zonder irritaties
Nadelen:
- Bij het verwerken ruik je toch echt wel een beetje naar schaap.





Zo zit het bij ons:
Wij hebben de schapenwol in twee lagen van 6 cm dik tussen de sporen op het dak liggen. Wij hebben alles zelf gelegd met enkel een scherpe (stof) schaar en een tacker. Het verwerken gaat super makkelijk, maar je ruikt na een dagje wol bevestigen toch wel naar een vleugje schaap. Maar geen irriterende handen zoals bij glas- of rockwool, dus wat ons betreft is dat al een heel groot voordeel!
Verder merken we nu binnen een ontzettende rust. Het geluid van buiten wordt heerlijk gedempt alsof je onder een wollen dekbed bent. Ondanks dat we nog niet onder het dak wonen, merken we in de winter en zomer zeker verschil in de temperatuur onder het dak.
Waar te halen?
Meer info? Isolatie-info.nl
Heb je vragen of opmerkingen? Wij horen ze graag!