Zelf gemaakte vlierbloesemsiroop is super lekker en niet moeilijk te maken. Wij hebben op ons erf redelijk wat vlierbessenstruiken staan. Waarvan we de bloesem uiteindelijk het lekkerst vinden. Zodra hier de vlier in bloei staat wordt er geplukt om die heerlijke siroop te maken.

Ingrediënten
- heel veel bloemenschermen, schud ze uit om de insectjes die erop zitten te verwijderen en knip de bloemen van de steeltjes tot je ongeveer 60 gram bloemen hebt.
- 1 liter koud water
- 1 citroen in plakjes
- 500 gram kristalsuiker
- 1 literfles of 2 van 0,5 liter
Doe de bloemen samen met de citroenschijfjes in een kom met het water en laat minimaal een nacht afgedekt met een schone theedoek staan. Hoe langer je het laat staan hoe meer smaak er in het water kan trekken. Steriliseer de fles(sen). Zeef het bloesemwater door een schone theedoek in een pan en voeg de suiker eraan toe. Breng het bloesemwater aan de kook en laat ongeveer 10 minuten onder af en toe roeren inkoken tot siroop. Giet de hete siroop in de gesteriliseerde fles sluit direct af en laat afkoelen. De siroop is een jaar houdbaar op een koele donkere plek, eenmaal geopend is ze beperkt in de koelkast te bewaren.
Erg lekker met bruisend water, in een limoncello spritz of op roomijs met vers fruit.
